Etiyopya: Tigray Halk Kurtuluş Cephesi savaş hazırlığı yapıyor

Etiyopya: Tigray Halk Kurtuluş Cephesi savaş hazırlığı yapıyor

Etiyopya Parlamentosu sözcüsü Agegnehu Teshager devlet televizyonuna verdiği demeçte, TPLF'nin Etiyopya genelinde savaş hazırlıklarında bulunduğu konusunda uyardı.

Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin (TPLF) çatışma hazırlıklarının olduğuna yönelik iddialar, Etiyopya hükümeti içerisinde endişelere sebebiyet verdi.

Etiyopya meclisinin üst kanadının başkanı Agegnehu Teshager devlet televizyonuna verdiği demeçte, TPLF'nin Etiyopya genelinde savaş hazırlıklarında bulunduğu konusunda uyardı.

Teshager, TPLF'nin geçmişteki hatalarından vazgeçmeyerek, ülkeyi savaşa sürükleme hususunda ısrarcı olduğunu vurguladı.

TPLF'nin saldırılarından en çok yaşlıların ve çocukların etkilendiğini iddia eden Teshager, uluslararası toplumu TPLF üzerinde baskı kurmaya çağırdı.

Kasım 2021 yılında hazırlanan Birleşmiş Milletler raporunda, Etiyopyalı askerlerin güney Tigray'daki üç köyden 70 erkeği evlerinden sürükleyerek çıkardığı ve sonra öldürdüğü, Tigray güçlerinin ise Mai Kadra kentindeki Amharalı 200 sivili öldürdüğü kaydedilmişti.

Buna benzer daha pek çok olayın haber ajansları, insan hakları grupları ve sivil toplum kuruluşları tarafından belgelendiği ancak raporda yer almadığı ifade edilmişti.

Kasım 2020'de bölgedeki güçlerin ve Etiyopya ulusal ordusu içindeki Tigraylı askerlerin bölgede kontrolü ele geçirmesinin ardından başlayan çatışmalar sonucu 400 bin kişinin açlığın pençesine düşerken, binlerce sivil öldürüldü, 2 buçuk milyondan fazla kişi ise kuzey Etiyopya'daki evlerini terk etmeye zorlandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.