Politico: Etiyopya Türkiye'den aldığı SİHA'larla sivilleri vuruyor

Politico: Etiyopya Türkiye'den aldığı SİHA'larla sivilleri vuruyor

ABD merkezli siyaset ve uluslararası ilişkiler araştırma merkezi Politico, Etiyopya'da sivillere yönelik saldırılara dair bir rapor yayınladı. Raporda Türkiye'den satın alınan silahlı insansız hava araçlarına dair dikkat çekici detaylar bulunuyor.

ABD merkezli siyaset ve uluslararası ilişkiler araştırma merkezi Politico, Etiyopya yönetiminin sivillere yönelik saldırılarına dair bir rapor yayınladı.

Yayınlanan raporda Etiyopya'da Abiy Ahmed Ali yönetiminin, Tigray merkezli Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ne (THKC) karşı savaşmak üzere Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını, sivillere yönelik saldırılarda kullandığı belirtildi.

Son olarak, 7 Ocak tarihinde ülkenin kuzeyindeki Tigray bölgesinde Dedebit yerleşiminde bir okula sığınan en az 58 sivil, düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

Politico, söz konusu saldırı sonrasında sahada yürütülen incelemeler sonucunda, Bayraktar TB2'lerde kullanılan MAM-L mühimmatının parçalarına ulaşıldığını aktardı.

etiyopyatb2.png

Politico, Etiyopya ve Türkiye makamlarının konuya ilişkin sorulara yanıt vermediğini belirtti.

Öte yandan, Etiyopya'nın kullandığı belirtilen TB2'ler de, merkezi yönetime ait hava üslerinde görüntülendi.

etiyopyatb22.png

Etiyopya merkezi yönetimi uzun süredir, Türkiye'den aldığı hava araçlarıyla Tigray'daki sivilleri hedef almakla suçlanıyordu.

Politico'nun raporu, bu yönde sahadan görüntüler içeren ilk ciddi rapor olarak kayda geçmiş oldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum