Etiyopya yönetimi Tigray güçleriyle 'şartsız' müzakereye oturacak

Etiyopya yönetimi Tigray güçleriyle 'şartsız' müzakereye oturacak

Etiyopya yönetimi, hiçbir ön şart olmaksızın Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'yle müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in ofisinden yapılan açıklamada merkezi yönetimin ger şartta ve her zaman müzakerelere açık olduğu ifade edildi.

Abiy Ahmed'in danışmanlarından Rıdvan Hüseyin tarafından yapılan açıklamada Tigray Halk Kurtuluş Cephesi ile girişilecek muhtemel müzakerelerde hiçbir ön şartın bulunmaması gerektiği ifade edildi.

Hüseyin, müzakere sürecine Afrika Birliği'nin öncülük edeceğini belirtti.

Etiyopya'nın kuzeyi merkez olmak üzere Kasım 2020'den bu yana Tigray güçleriyle merkezi yönetime bağlı ordu arasında devam eden çatışmalar 2,5 milyon kişinin yerinden olmasına, yüzlerce kişinin de hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

 

Çatışmaların yaşandığı dönemde başkent Addis Ababa'ya doğru ilerleyen ve hükümeti düşürmeyi amaçladıklarını ifade eden Tigray Halk Kurtuluş cephesi güçleri, daha sonra merkezleri olan Tigray kentine doğru geri çekilmişti.

Etiyopya'nın Tigray güçlerine karşı yürütülen operasyonlarda Türkiye'den satın alınan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını kullandığı biliniyor.

Etiyopya'da dini yapı

etiyopya-dini.jpg

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.