Etiyopya ordusu: Tigray'ı geri alacağız

Etiyopya ordusu: Tigray'ı geri alacağız

Etiyopya merkezi yönetimine bağlı ordu güçleri, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi kontrolündeki Tigray eyaletini geri alacaklarını açıkladı.

Etiyopya merkezi yönetimine bağlı ordu güçleri, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (THKC) kontrolündeki Tigray eyaletini geri alacaklarını açıkladı.

Etiyopya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı General Abebaw Tadesse imzalı açıklamada, Tigray eyaletini geri almaya yönelik askeri harekat planlandığı ifade edildi.

"Tigray, Etiyopya'nın bir parçası ve hiçbir güç bizi buraya girmekten alıkoyamaz." ifadelerinin geçtiği açıklamada ayrıca, "düşmanın yok edilinceye kadar" savaşın devam edeceğine vurgu yapıldı.

Tadesse ayrıca "düşman" olarak nitelendirdiği THKC tarafıyla herhangi bir müzakere yürütülmeyeceğini de ifade etti.

Etiyopya'nın kuzeyinde Kasım 2020'de başlayan çatışmalar binlerce kişinin ölmesine, en az 2,5 milyon kişinin yerinden olmasına ve milyonlarca kişinin acil yardıma muhtaç kalmasına neden olmuştu.

Ordu güçlerinin aksine Etiyopya yönetimi THKC güçlerine yönelik çağrısında savaşın çözüm olmadığını, sorunların masada çözülmesi gerektiğini iletmişti.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.