Baykar Teknoloji SİHA siparişlerine yetişemiyor

Baykar Teknoloji SİHA siparişlerine yetişemiyor

Baykar'ın 3 yıllık imalat hattı alınan sipariş nedeniyle dolu.

Baykar tarafından geliştirilen ve şu ana kadar 22 ülkeye ihraç edilen Taktik sınıftaki İHA sistemi TB2 Bayraktar’ın aylık üretim sayısı 2023’te aylık 20'den 30’a çıkıyor.

Şirketin 3 yıllık imalat hattı ise alınan sipariş nedeniyle dolu.

Ukraynalı Back And Alive Vakfı’nın sorularını yanıtlayan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TB2’nin üretimine başladıklarında ayda sadece bir adet yapabildiklerini belirtirken halen aylık 20 adetlik üretim sayısına sahip olduklarını söyledi.

Gelecek yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerine dikkat çeken Genel Müdür Haluk Bayraktar, “Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz, bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz. Şu ana kadar 22 ülke Bayraktar TB2 ve 4 ülke ile ise AKINCI ihracatına yönelik sözleşme imzaladık. Baykar üretim hattının 3 yıl boyunca rezerve”

İstanbul Esenyurt’ta çalışmaları süren fabrika hayata geçtiğinde yılda ek olarak 46 adet Bayraktar TB2, 24 adet AKINCI, 36 adet Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin (MİUS) yanı sıra çok sayıda yer sistemi ve ek sistemin üretimi hedefleniyor. Proje 8 yılda hayata geçirilecek.

Kaynak: tolgaozbek.com

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.