7 çocuk ölmüştü: Togo ordusu sivil katliamı gerçekleştirdiğini kabul etti

7 çocuk ölmüştü: Togo ordusu sivil katliamı gerçekleştirdiğini kabul etti

Son haftalarda ülkenin kuzeyindeki sınır bölgesinde saldırı tehdidinin artması üzerine hükümet güçleri, bölgede güvenlik önlemleri alacağını ilan etmişti.

Togo ordusu "cihat yanlısı gruplara karşı" düzenlediği bir hava saldırısında sivillerin hayatını kaybettiğine dair haberleri doğruladı.

Ordu kaynaklarından yapılan açıklamada, Savanes'in Natigou bölgesinde yönelik hava saldırısında vurulan bir grup kişinin sivillerden oluştuğu ifade edildi.

Togo Genel Kurmay Başkanı Dadja Maganaw dün, ordunun ülkenin kuzeyinde devriye attığı sırada hareket halinde olan bu kişilerin bir grup sivil olduğunu kabul etti.

Togo ordusunun 9 Temmuz'u 10 Temmuz'a bağlayan gece Benin ve Burkina Faso sınırına yakın bir nokta olan Savanes bölgesinde yürüttüğü hava saldırılarında 7 çocuğun öldüğü açıklanmıştı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre çocukların bisikletleriyle hareket halinde olduğu sırada hedef alındığı belirtilmişti.

Cihat yanlısı grupların Togo'nun kuzey kesimlerinde saldırılarını artırması sonrası Togo yönetimi, Savanes bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) kararı aldığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.