Batı Afrika ülkesi Togo'da orduya saldırı: 10 asker öldü

Batı Afrika ülkesi Togo'da orduya saldırı: 10 asker öldü

Batı Afrika ülkelerinden Togo'nun kuzey sınırında ordu güçleri saldırının hedefi oldu.

Batı Afrika ülkelerinden Togo'nun kuzey sınırında ordu güçleri saldırının hedefi oldu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı, gece saatlerde Burkina Faso-Togo sınırında düzenlendi.

Savanes bölgesinde Togo ordusuna ait bir karakola düzenlenen saldırıda en az 10 askerin öldürüldüğü ifade edildi.

Son dönemde Burkina Faso'nun güney sınırındaki Benin ve Fildişi Sahili'nde ordu güçlerine saldırılar düzenleniyordu. Son saldırıyla beraber bu ülkeler arasına Togo da eklenmiş oldu.

Bölgenin konumu:

Son dönemdeki saldırılar, El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) faaliyetlerini bölge geneline yaydığı bir döneme denk geldi.

Togo'daki saldırının da CNİM tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor.

Aynı zamanda Togo'nun doğu sınırında yer alan ve son dönemde saldırılara sahne olan Benin'in doğusunda, Nijerya'nın batı kesiminde de El Kaide bağlantılı Ensaru son dönemde aktif durumda.

Batı Afrika'da cihat yanlısı gruplar etkinliğini artırıyor

Batı Afrika'da son dönemde cihat yanlısı grupların etkinliklerini artırdığı göze çarpıyor.

Bu kapsamda, özellikle El Kaide'nin bölgedeki etkinlik merkezi olarak bilinen Mali'den güney yönüne doğru etkinlik alanlarını artıran cihat yanlısı gruplar, Burkina Faso'nun kuzeyinde yoğun olarak faaliyet gösteriyordu.

Cihat yanlısı grupların Batı Afrika'nın iç kesimlerinden sahil şeridine doğru bir yayılma stratejisi izlediği dikkat çekiyor. Batı Afrika'nın özellikle sahil şeridinde, başta Fransa ve İngiltere olmak üzere Batılı güçlerin çıkar merkezlerinin ve turistik alanların bulunduğu, cihat yanlısı grupların hedefinde bu merkezlerin yer alabileceği tahmin ediliyor.

Mali ve Burkina Faso'yu etki altına alan grupların özellikle Fildişi Sahili, Gine, Senegal, Gana, Togo, Benin gibi ülkelerin sınırlarına yönelik genişleme stratejisi dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.