ABD: Filistin yönetimi mali şeffaflık konusunda sınıfta kaldı

ABD: Filistin yönetimi mali şeffaflık konusunda sınıfta kaldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin yönetiminin mali sistemde saydamlık konusunda yetersiz kaldığına hükmetti.

Bakanlığın yıllık olarak yayımladığı Mali Saydamlık Raporu'nda, Filistin yönetiminin kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda azami şartları karşılamadığı sonucuna vardı.

Kamu kaynaklarının kim tarafından, hangi amaçlarla ve nasıl kullanıldığının belirtildiği mali saydamlık sisteminde gerekli şartları karşılamak gerekiyor.

Rapora göre, Filistin yönetimi, yürürlüğe giren devlet bütçesini belirlenmiş makul süre içerisinde kamuoyuna servis etmedi.

Filistin yönetiminin devlet bütçesinde verileri eksik vermesinin yanı sıra bütçenin meclis tarafından onay almadığına dikkat çekildi.

Öte yandan raporda, Filistin yönetiminin borç yükümlülüğü konusunda bütüncül ve belirtilen zaman içinde bilgi sağlanması konusunda eksik kaldığı belirtildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.