İsrail işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırılarda drone kullanacak

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırılarda drone kullanacak

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik baskınlarda silahlı insansız hava araçları kullanma amacıyla üst düzey askeri yetkililere eğitimler veriyor.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Yahudiye ve Samarya Tümeni Komutanı Tuğgeneral Yaniv Alaluf ve Menashe Bölgesel Tugayı Komutanı Albay Arik Moyal, Batı Şeria'daki "terörle mücadele" operasyonlarında kullanmak üzere drone eğitimi aldı.

Bu kapsamda İsrail güçlerinin gelecekte Batı Şeria'da drone kullanabileceği ifade ediliyor.

Görevinin sonuna gelen Genel Kurmay Başkanı Aviv Kochavi yakın bir zamanda, gerekli görüldüğü takdirde Batı Şeria'daki askeri hareketliliğin yoğunlaştırılacağına işaret etmişti.

Filistin yönetiminin "terörle mücadelede" yetersiz kaldığını vurgulayan İsrail yetkilileri, Batı Şeria'nın birçok noktasında güvenlik eksikliklerinin olduğunu vurgulamıştı.

Son olarak İsrail'in "artışta olan terör faaliyetlerine karşı Batı Şeria kentindeki Filistin yönetimi güvenlik güçlerine destek sağlayacağı" bildirilmişti.

İsrail'in söz konusu kente yönelik baskınları son dönemde artmış ve bunun sonucunda birçok Filistinli yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.