İsrail 55 yılda 50 bin Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail 55 yılda 50 bin Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail güçlerinin 1967 yılından bu yana en az 50 bin Filistinli çocuğu gözaltına aldığı ifade ediliyor.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, İsrail güçlerinin 1967 yılından bu yana 50 binden fazla Filistinli çocuğu gözaltına aldığını bildirdi.

Heyet, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bugün (20 Kasım Pazar) yayınladığı bildiride, 50 bin çocuktan 20 bininin 28 Eylül 2000’de patlak veren El-Aksa İntifadası’ndan bu yana gözaltına alındığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçlerince gözaltına alınan çocuklardan 9 bininin 1 Ekim 2015’teki Kudüs’te yaşanan olaylardan sonra gözaltına alındığını ve bu rakamın 1967’den bu yana gözaltına alınan çocukların yüzde 20’sini teşkil ettiğini belirten Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, söz konusu çocukların büyük çoğunluğunun Kudüs sakinlerinden olduğunu açıkladı.

Heyet, İsrail güçlerinin yılbaşından bu yana Filistinli 770 çocuğu gözaltına aldığını, bu yıl gözaltına alınan çocukların 119’unun Ekim ayında gözaltına alındıklarını ve çoğunun Kudüslü olduğunu bildirdi.

İsrail hapishanelerinde halen Filistinli 160 çocuğun esir tutulduğunu kaydeden Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, çocuk esirlerin Ofer, Mecdu ve Damon cezaevlerinde alıkonulduklarını ve üç kız çocuğun Damon Cezaevi’nde tutulduğunu söyledi.

Heyet, çocuk esirlerden dördünün idari hapis cezalarıyla İsrail hapishanelerinde tutulduklarına, İsrail güçlerince gözaltına alınan Filistinli çocukların büyük çoğunluğunun fiziki ve psikolojik işkencelere maruz kaldıklarına dikkat çekti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.