İsrailli yetkililerden Filistinli çocuk mahkumlara cinsel taciz

İsrailli yetkililerden Filistinli çocuk mahkumlara cinsel taciz

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, İsrailli güvenlik güçlerinin Filistinli çocuk tutukluları kasıtlı olarak taciz ettiğini açıkladı.

İsrail hapishanelerinde hukuksuzca gözaltında bekletilen Filistinli çocuklara İsrail yetkililerince cinsel taciz uygulandığı bildiriliyor.

Quds Press'in Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'ne dayandırdığı habere göre, Megido Hapishane'sinde gözaltındaki Filistinli çocuklar, İsrail Savunma Kuvvetleri çatısı altındaki Nahshon Taburu yetkililerince cinsel tacize maruz bırakılıyor.

Tutuklu haldeki Filistinli çocuklar ise, Nahshon Taburu yetkilileri tarafından birkaç kez kasıtlı olarak taciz edildiklerini kabul ediyor.

Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin, olayın araştırılması amacıyla girişimlerde bulunduğu bildiriliyor.

Heyet ayrıca uluslararası insan hakları örgütlerine yaptığı çağrıda, hapsedilmiş çocukların kurtarılıp korunma altına alınmalarının sağlanmasını talep ediyor.

Mevcut durumda İsrail hapishanelerinde 4 bin 550 Filistinli mahkum yer alıyor.

Bunların 27'sini kadınlar, 175'ini ise çocuklar oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.