İsrail'de yeni hükümet yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini ilhak edebilir

İsrail'de yeni hükümet yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini ilhak edebilir

İsrail'de sağcılar ve aşırı sağcılar tarafından kurulacak yeni hükümetin Yahudi yerleşimlerine dair planları gündemde.

İsrail'de kurulacak yeni hükümetin Yahudi yerleşimci politikası gündemde.

Sağcı ve aşırı sağcı kesimlerin ittifakıyla kurulacak yeni hükümet, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerine meşruiyet kazandırmak için girişimlerde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Yahudi Gücü partisinin lideri olan aşırı sağcı Itamar Ben Gvir, Likud lideri Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, Batı Şeria'daki bazı yerleşimlerin hukuki kapsama alınması konusunda anlaştı. Bu kapsamda, hükümetin kurulmasından sonra 60 gün içerisinde bu yerleşimlere hukuki statü verilecek.

Öte yandan Netanyahu, Dindar Siyonist partisinin lideri Bezalel Smotrich ile henüz anlaşabilmiş değil. Savunma Bakanı olmak isteyen Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini savunuyor. Bu bölgelerin İsrail'e ilhakı, Batı Şeria'nın büyük ölçüde parçalanması anlamına gelecek.

İsrail'de yeni hükümetin faaliyete geçmesinin ardından bölgede sivil ve askeri hayatta dikkat çekici gelişmelerin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.