İsrail çocukları öldürmeye devam ediyor

İsrail çocukları öldürmeye devam ediyor

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus kentine yaptığı baskında, Filistinli bir çocuk yaşamını yitirirken 4 Filistinli yaralandı.

İsrail güçleri bu gece yarısından sonra işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin Nablus şehrine yaptıkları gece baskınında 16 yaşındaki Ahmed Emced Şehade'yi öldürürken, 4 Filistinliyi de yaraladılar.

Filistin Sağlık Bakanlığı Ahmed Emced isimli çocuğun doğrudan kalbine saplanan bir merminin tesiriyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, yaralanan 4 kişi de Nablus'taki Rividya Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldı. İçlerinden birinin durumunun ağır olduğu bilgisi verildi. Diğer üç kişiden birinin atılan ses bombasıyla kafadan, birinin kolundan birinin de bacağından yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılay Teşkilatı ilk yardım araçlarından birinin İsrail güçlerinin saldırısına maruz kaldığını açıkladı.

Bu arada yerleşimci çetelerin Yusuf'un Kabri olarak isimlendirilen bölgeye yapacakları baskını güvenceye almak için gelen İsrail güçlerinin bu türbenin bulunduğu bölgeye geçmeden önce bastıkları Kudüs Caddesi'nde Filistinli gençlerle silahlı çatışmaya girdikleri belirtildi.

Yusuf'un Kabri bölgesine baskına engel olmak isteyen gençler de Nablus'un doğu kısmında lastik yaktılar ve bu yüzden de çatışmalar çıktı.

Yahudi yerleşimciler, Yusuf'un Kabri olarak isimlendirilen türbenin Hz. Yusuf'un mezarı olduğu iddiasında bulunarak zaman zaman buraya baskınlar düzenliyorlar. Gerçekte ise buranın Şeyh Yusuf adında birinin türbesi olduğu belirtiliyor. Yerleşimci grupların bu bölgeye yaptığı baskınlar sürekli çatışmalara neden oluyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.