Filistinli grup kayıplarına rağmen İsrail'e karşı saldırılarına devam ediyor

Filistinli grup kayıplarına rağmen İsrail'e karşı saldırılarına devam ediyor

Filistinli yeni silahlı gruplardan Aslanların İni, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerine karşı faaliyetlerde bulunmayı sürdürüyor.

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde son dönemde adından bahsettiren Aslanların İni grubu, İsrail güçlerine karşı saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Grup son dönemde yaşadığı askeri kayıplara karşın etkisini koruyor.

Son olarak Aslanların İni, eski şehir mahallesinde İsrail güçlerine pusu kurdu.

İsrail güçlerine karşı patlayıcı cihazların kullanıldığı ve ateş açıldığı saldırıda şu ana kadar İsrail'den herhangi bir kaybın olmadığı kaydediliyor.

Öte yandan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kenti merkezli Aslanların İni grubu, İsrail güçlerine karşı aldığı önlemleri açıkladı.

Grubun açıklamasına göre, İsrail güçlerine karşı yürütülen operasyonlarda farklı taktikler icra ediliyor.

Buna göre Nablus genelinde birçok güvenlik kamerası yerinden söküldü.

Grup, İsrail istihbaratının güvenlik kameraları yardımıyla Aslanların İni üyelerini tespit etmeye çalıştığını ifade ediyor.

Aslanların İni Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, Filistin halkına ve mensuplarına yönelik uyarılarda, grupla bağlantılı kişilerin ve herhangi bir faaliyetin görüntülerini sosyal medya platformlarında paylaşılmaması gerektiğini savunuyor.

Diğer taraftan Aslanların İni, savaşçılarını ve liderlerini gizli yerlerde sakladığını ve böylece İsrail'in bu konudaki bilgi erişiminin kısıtlandığını belirtiyor.

Yerel kaynaklara göre grubun mensupları 20'li ve 30'lu yaşlarda kişilerden oluşuyor.

Kaynaklar, Aslanların İni grubunun yalnızca iki ayda onlarca operasyon gerçekleştirdiğini öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.