İsrail güçleri bir gecede 6 Filistinliyi katletti

İsrail güçleri bir gecede 6 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da yeni katliamlara imza atmaya devam ediyor.

Son olarak İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail güçleri, bugün sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Nablus kentinde ateş açması sonucu 5 Filistinli yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı. Bakanlığa göre yaralananlar arasında 4 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Öte yandan İsrail güçlerinin Ramallah'ın kuzeyindeki Nebi Salih köyünde düzenlediği baskında da 1 Filistinli gencin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Böylelikle bir gecede Batı Şeria'nın Nablus ve Ramallah bölgelerinde 6 Filistinli yaşamını yitirmiş oldu.

İsrail ordusunun Nablus'taki geniş çaplı saldırısına dronlar da eşlik etti. İsrail güçlerinin kentte bir evi abluka altına aldığı ve burada Filistinlilerle çatıştığı belirtildi.

Yerel kaynaklar ayrıca İsrail güçlerinin saldırısı sonucunda Batı Şeria'da faaliyet gösteren "Aslanların İni" grubuyla çatışma yaşandığını belirtti.

İsrail'in geçen günlerde Aslanların İni grubundan üst düzey bir üyeye suikast düzenlediği öne sürülmüştü.

İsrailli yetkililerin açıklamalarında, "Aslanlar'ın İni grubunun patlayıcı üretmek için kullandığı bir laboratuvarın hedef alındığı" öne sürüldü.

İsrail ulusal basınında yer alan haberde ise, İsrail'in Nablus'taki operasyonunda "Aslanların İni grubundan üst düzey bir komutanın öldürüldüğü" iddia edildi.

İsrail güçleri son dönemde işgal altındaki Batı Şeria'da saldırılarını artırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.