İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi katletti

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta ateş açması sonucu 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail güçlerinin 28 Ekim Cuma günü gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin yakınındaki Huvvare askeri kontrol noktası civarında gerçekleştirdiği saldırıda iki Filistinli yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, saldırıda 47 yaşındaki Imad Ebu Reşid ile 35 yaşındaki Remzi Ziyare'nin hayatını kaybettiği, her ikisinin de Sivil Savunma teşkilatının elemanlarından olduğu ve Nablus'un doğusundaki Eski Asker Mülteci Kampı'nda ikamet ettikleri belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Ebu Reşid'in saldırıda karnından, göğsünden ve başından, Ziyare'nin ise kalbinden vurulduğu bilgisi verildi.

Yaralanan kişinin ise Rividya Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumunun iyiye gittiği ifade edildi.

Olayda saldırıya uğrayan üç kişinin hepsinin de önce ağır yaralı olarak Rividya Hastanesi'ne kaldırıldığı, ancak bir süre sonra Ebu Reşid'in ve ondan iki saat sonra da Ziyare'nin hayatını kaybettiğinin duyurulduğu belirtildi.

İsrail ordusu adına yapılan açıklamada İsrail askerlerinin şüpheli araçları kontrol ettiği sırada, iki Filistinlinin askeri kontrol noktasının yakınından geçen bir araçtan ateş ettikleri, bunun üzerine İsrail askerlerinin de onlara saldırdığı ve üç kişinin yaralandığı iddiasında bulunuldu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da son dönemde gerilimin bir hayli yüksek olduğu biliniyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.