İsrail 2022'nin başından bu yana 183 Filistinliyi katletti

İsrail 2022'nin başından bu yana 183 Filistinliyi katletti

İsrail güçleri 2022 yılı içerisinde işgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde katliamlarına hız verdi.

İsrail güçlerinin 2022 yılının başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde katlettiği Filistinli sayısının 183'e ulaştığı açıklandı.

Ramallah’taki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, 2022 yılının başından bu yana 132 kişinin Batı Şeria’da ve 51 kişinin de Ağustos ayında Gazze Şeridi’ne düzenlenen İsrail saldırılarında öldürüldüğü duyuruldu.

İsrail'in öldürdüğü Filistinliler arasında 35 çocuk da bulunuyor.

İsrail güçlerinin ekim ayından bu yana öldürdüğü Filistinli sayısı ise 26'ya ulaştı.

Özellikle son dönemde İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da baskınlarını artırdığı ve bunun da Filistinlilerin ölümüyle sonuçlandığı bildiriliyor.

Son olarak İsrail'in dün Batı Şeria'da ateş açması sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, bu yılın başından itibaren yaklaşık 5 bin 300 Filistinli İsrail tarafından hapsedildiği açıklanmıştı.

Filistinli Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre hapsedilenler arasında 620 çocuk ve 111 kadın bulunuyor. Hapsedilenlerin 1610'u ise "idari tutuklu".

İsrail'in son dönemde Filistin genelinde ve özellikle Batı Şeria'da ihlallerini artırdığı dikkat çekiyor. Batı Şeria'daki baskınlarda çok sayıda Filistinli öldürülür ve yaralanırken, yüzlerce Filistinli ise alıkonularak hapsediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.