İsrail bu yıl 175 Filistinliyi katletti

İsrail bu yıl 175 Filistinliyi katletti

İsrail bu yıl Batı Şeria ve Gazze'de katliamlarına hız verdi.

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde 2022 yılı başından bu yana İsrail güçleri tarafından katledilen Filistinli sayısının 175’e ulaştığı bildirildi.

Ramallah’taki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 125 kişinin Batı Şeria’da ve 51 kişinin de Ağustos ayında Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda öldürüldüğü açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, bu yılın başından bu yana İsrail güçleri tarafından katledilen Filistinlilerden 41’inin çocuk olduğuna işaret eden Filistin Sağlık Bakanlığı, öldürülenlere 1948'de işgal edilen bölgelerde öldürülen Filistinlilerin sayısının dahil olmadığını kaydetti.

Batı Şeria’da 2022 başından bu yana İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında ve cinayetlerinde artış gözlemlendiği kaydedildi.

İsrail gazetelerinden Haaretz, Eylül ayı ortalarında yayınladığı bir haberde, yıl başından bu yana İsrail ordusunun Batı Şeria’da öldürdüğü Filistinli sayısının son 7 yılda görülmemiş bir sayıya ulaştığını söyledi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.