İsrail güçleri Filistinlileri katletmeye devam ediyor

İsrail güçleri Filistinlileri katletmeye devam ediyor

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkiliya bölgesi yakınlarındaki 109 nolu kontrol noktasında dün (22 Ekim Cumartesi) akşam saatlerinde İsrail güçleri tarafından doğrudan üzerine ateş açılan ve ağır yaralanan 32 yaşındaki Rabi Arafa Rabi isimli Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Rabi'nin Derviş Nezzal Hastanesi’ne durumu oldukça ağır bir şekilde getirildiğini ve başından yaralanan Rabi'nin bir süre sonra yarasının etkisiyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre İsrail'e ait haber sitelerinde kontrol noktasında otomobille çarpma girişimi olduğu ve kimliği tespit edilemeyen bir kişinin yaralandığını öne sürdü.

Walla haber sitesi ise İsrail güçlerinin Filistinlilere ait bir aracı durdurduğunu ve şoförün kaçmaya çalıştığını, bu sırada bir askerin ayağını ezdiğini ve askerin hafif bir şekilde yaralandığını, bunun üzerine araca ateş açıldığını yazdı.

İsrail ordusu sözcüsü de şoförün kontrol noktasından çalışma ruhsatı olmayan işçileri kaçırmaya çalıştığını iddia etti.

Rabi'nin babası, oğlunun Cuma günü evlenme hazırlığında olduğunu söyledi.

xc.jpg

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail güçlerince öldürülen Rabi Arafa Rabi için taziye mesajı yayımladı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.