İsrail askerini öldürmekten aranan Filistinli başka bir çatışmada hayatını kaybetti

İsrail askerini öldürmekten aranan Filistinli başka bir çatışmada hayatını kaybetti

İsrail askerleri ile bir Filistinli arasında Yahudi yerleşim yeri yakınında meydana gelen çatışmada Uday Temimi adlı Filistinlinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

İsrail ordusu, Kudüs’teki Şufat kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 1 İsrail askerini öldüren Filistinlinin çıkan çatışmada hayatını kaybettiğini açıkladı.

8 Ekim'de Şufat kontrol noktasına saldırıp 1 İsrail askerini öldüren ve 2'sini yaralayan 22 yaşındaki Filistinli Uday Temimi, bir süredir İsrail güvenlik güçleri ve istihbaratı tarafından aranmaktaydı.

İsrail bu kapsamda Temimi'nin yaşadığı Şufat mülteci kampını abluka altına almış ve Temimi'yi yakalamak için birçok operasyon düzenlemişti.

İsrail'in Şufat kampını abluka altına alması çerçevesinde Temimi'nin yakınlarının evleri aranmış ve bazıları gözaltına alınmıştı.

Son olarak Temimi, çarşamba günü akşam saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı bir Yahudi yerleşimi yakınında İsrail güçleriyle silahlı çatışmaya girdi.

Ordudan askeri bir personeli öldürmesinin ardından 11 gün boyunca aranan Temimi, Maale Adumim adlı Yahudi yerleşim yerinde İsrail güçleriyle yaşadığı silahlı çatışmada yaşamını yitirdi.

Temimi'nin İsrail güçlerince öldürülmesi üzerine Filistinli gruplar, bir günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Filistinli gruplar ayrıca Batı Şeria ve Kudüs'te genel greve gidileceğini ifade etti.

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'da son dönemde faaliyetlerini artıran "Aslan'ın İni" grubu, Temimi'nin ölümüne yanıt olarak İsrail güçlerine 3 silahlı saldırı düzenlediğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığına göre İsrail, 2022 yılının başından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 124'den fazla Filistinliyi öldürdü.

İsrail tarafından öldürülen Filistinliler arasında çocukların da bulunması dikkat çekiyor.

Kaynak. Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.