Batı Şeria'da faaliyet gösteren Filistinli silahlı grupların sayısı artıyor

Batı Şeria'da faaliyet gösteren Filistinli silahlı grupların sayısı artıyor

Çatışmaların merkezindeki Batı Şeria'da iki grup daha varlığını ilan etti.

Gazze Şeridi merkezli iki grup daha Batı Şeria'da silahlı kanatlarının varlığını resmen ilan etti.

Gazze merkezli silahlı gruplarda Mücahidîn Tugayları ve Halk Direniş Hareketi, Batı Şeria'da bazı saldırıları üstlendi.

14 Eylül'de Mücahidîn Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Gerizim Dağı, Deyr Şeref ve Havara gibi bölgelerde İsrail ordusunun hedef alındığı ifade edildi. Olaya ilişkin videolar da servis edildi. Grup ilerleyen dönemde de saldırılarına devam etti.

Bir diğer açıklama da Halk Direniş Hareketi'nin silahlı kanadı olan Nasır Selahaddin Tugayları'ndan geldi. 8 Ekim'de yapılan açıklamada grup, Batı Şeria'nın Cenin şehrinde ve diğer bölgelerde çeşitli saldırılar düzenlediklerini ifade etti. Grup, bölgedeki silahlı kanatlarının isminin "Yusuf el Kuka Tugayları" olduğunu ifade etti. Yusuf El Kuka, Halk Direniş Hareketi'nin eski liderlerinden biri.

Batı Şeria'da son dönemde İsrail'e karşı silahlı grupların faaliyetlerinde artış yaşanıyor. Bölgede Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad ve El Aksa Şehitleri Tugayı'nın çeşitli silahlı yapıları olduğu biliniyordu. Son gelişmeler, diğer birçok grubun daha bölgede yapılanmayı başardığını ve faaliyetlerini artırdığını gösteriyor.

İlerleyen süreçte bölgede çatışmaların artması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.