Kudüs'teki saldırıda 1 İsrail askeri öldürüldü

Kudüs'teki saldırıda 1 İsrail askeri öldürüldü

İsrail ordusu, Kudüs’teki Şufat kontrol noktasına dün akşam saatlerinde açılan ateşle yaralanan askerlerden birinin bu sabah hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail polisi, kontrol noktasına gelen silahlı bir kişinin bir kadın askere, bir güvenlik görevlisine ve olay yerinde bulunan üçüncü bir kişiye yakın mesafeden ateş açarak yaraladığını, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu açıklamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, ağır yaralı İsrail askerlerinden kadın askerin daha sonra hayatını kaybettiği bildirilirken, İsrail medyası, üçüncü yaralının yarasının hafif olduğunu ancak diğer yaralı askerin yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti.

Bu arada, Şufat kontrol noktasına bir araçtan ateş açıldığı ve eylemcinin Kudüs yönüne kaçmayı başardığı belirtildi.

İsrail polisi, eylemcinin yakalanması için operasyon başlatıldığını söyledi.

İsrail televizyonu 12’nci kanalı, bir aracın Et-Tur Mahallesi’nde İsrail askerlerine çarpma girişiminde bulunduğunu ve aracın Şufat eylemcisine ait olduğunun tahmin edildiğini öne sürdü.

Yerel kaynaklar, bir gencin Şufat kontrol noktasına ateş açarak birkaç İsrail askerini yaraladıktan sonra olay yerinden uzaklaşmayı başardığını ve İsrail güçlerinin eylemin ardından bölgeyi giriş çıkışa tamamen kapattığını bildirdi.

Kaynaklar, biri Şufat Kampı’na baskın düzenlemek istediği sırada olmak üzere İsrail güçlerine üç kez ateş açıldığını ifade etti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.