İsrail ordusu: Filistini çocuğun ölümünden sorumlu değiliz

İsrail ordusu: Filistini çocuğun ölümünden sorumlu değiliz

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskını sırasında 7 yaşındaki Filistinli bir çocuğun yaşamını yitirmesi olayında İsrail, kendini temize çıkardı.

Başlangıçta yüksekten düştüğü söylenen 7 yaşındaki Filistinli çocuk Rayan Süleyman'ın daha sonradan İsrailli askerlerden korktuğu ve o an kalbinin durduğu öğrenildi.

Süleyman'ın ebeveynlerine göre, Batı Şeria'daki Teku'a kasabasında okuldan eve dönüş sırasında İsrailli askerler tarafından kovalanan Filistinli çocuk, evinin önünde İsrailli askerlerin tehditlerine maruz kalması sebebiyle bir anda bayıldı.

Süleyman'ın daha sonra kaldırıldığı hastanede görevli doktorların yaptığı açıklamada, 7 yaşındaki Filistinli çocuğun ani bir kalp durması geçirdiğinin tespit edildiği belirtildi.

İsrail ordusu tarafından ise perşembe günü yapılan duyuruda Süleyman'ın ölümüne ilişkin soruşturmanın kapatıldığı ifade edildi.

Böylece çocuğunu yitiren Filistinli ailenin evine baskın düzenleyen İsrailli askerlerin herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmayacağına hükmedildi.

İsrail açıklamasında baskın sırasında herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığı ve askerlerin ordu prensiplerine göre hareket ettiği sonucuna varıldı.

Süleyman'ın herhangi bir fiziksel müdahaleye maruz kalmadığını açıklayan İsrail ordusu böylelikle olaya dahil olan askerleri aklamış oldu.

İsrail ordusunun özellikle son dönemlerde, işgal altındaki Batı Şeria'ya sıklıkla baskın yaptığı biliniyor.

Baskınlar sırasında daha önce Filistinli çocukların gözaltına alındığına şahit olunmuştu.

Yerel kaynaklar, birçok Filistinli çocuğun İsrail askerlerinin baskınlarından psikolojik olarak zarar gördüğünü belirtiyor.

Son olarak İsrail baskınlarından biri de 7 yaşındaki Filistinli Rayan Süleyman'ın ölümüyle sonuçlanmış oldu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.