İsrail Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha katletti

İsrail Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha katletti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinlileri hedef alan katliamları hız kesmiyor.

Bugün (5 Ekim Çarşamba) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Deyru'l-Hatab mıntıkasında İsrail güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda bir Filistinli genç hayatını kaybederken üç kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistin Sağlık Bakanlığı 21 yaşındaki Ala Zağal isimli gencin İsrail güçlerinin saldırısında başından aldığı yaranın tesiriyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Zağal'ın öldürüldüğünün duyurulmasından önce Sağlık Bakanlığı Deyru'l-Hatab'dan Nablus'taki Rividya Hastanesi'ne İsrail güçlerinin saldırısında yaralanmış üç kişinin getirildiğini duyurmuştu.

Verilen bilgilere göre çatışmalar İsrail güçlerinin bir Filistinlinin evini kuşatmaya almaları üzerine çıktı. Basın kaynaklarına göre İsrail güçleri, arandığı iddia edilen Selman Imran'ın Deyru'l-Hatab ve Azmut köyleri arasındaki bölgede bulunan evini kuşatmaya aldılar, ambulansların bölgeye girmesini engellediler.

Çıkan çatışmalar üzerine İsrail güçleri bölgeye takviye güçler gönderdi ve çevreye keskin nişancılar yerleştirdi.

Son günlerde Batı Şeria bölgesinde İsrail güçlerine yönelik eylemlerde artış gözlendiği belirtiliyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.