Batı Şeria'da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar şiddetleniyor

Batı Şeria'da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar şiddetleniyor

Dün gece ve bugün (4 Ekim Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail güçleriyle çatışmalar meydana geldi.

Bu sabah Nablus'un doğusunda Beytu Furik askeri kontrol noktasının Filistinliler tarafından hedef alındığı bildirildi. Gece de Batı Şeria bölgesinin farklı noktalarında benzer eylemler gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre  Nablus'un doğusundaki Beytu Furik askeri kontrol noktasında İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. 

İsrail güçlerinin Huvvare, Beyt Furik, Cit Kavşağı gibi Nablus'a çıkan yollar üzerine kurdukları askeri kontrol noktalarını tamamen trafiğe kapattıkları ve buralarda Yahudi yerleşimci çetelerin de İsrail askerlerine yardımcı olduğu belirtildi.

Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında Selmanı Farisi Dönel Kavşağı'nda onlarca Yahudi yerleşimcinin toplandığı, Talmudi danslar yaptıkları ve Yahudilerin boynuzdan yapılan şofar adı verilen borazanlarını çaldıkları belirtildi. 

Yerleşimci çetelerin Huvvare'de ayrıca bir okulu bastıkları ve öğrencilerine saldırdıkları, Filistinli gençlerin de İsrail askerlerine ait bir otobüsü taşladıkları kaydedildi. Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas, yerleşimci çetelerin okul basmasında İsrail askerlerinin de onlara destek olduğunu ve onları himaye ettiklerini dile getirdi.  

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.