İsrail yeni askeri teknolojileri Filistinliler üzerinde deniyor

İsrail yeni askeri teknolojileri Filistinliler üzerinde deniyor

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da bir noktaya uzaktan kontrol edilebilen silah sistemleri yerleştirdi.

Son dönemde Batı Şeria'da baskılarını artıran İsrail güçleri, bu bölgedeki El Halil kentinde bir güvenlik noktasına uzaktan kontrolü sağlanabilen silah sistemi konuşlandırdı.

Haaretz'in haberine göre İsrail, bölgeye düzenlediği baskınlar sırasında direnişle karşılık veren Filistinlilere uzaktan kontrolle sersemletici el bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi atabilen bir silah sistemi ile müdahale edecek.

Silah sisteminin henüz test aşamasında olduğu bilinse de sistemin İsrail ordusu ve Filistinliler arasında yıllardır çatışmalara şahitlik eden ve merkezi bir konum olan Şüheda Caddesi'ne yerleştirilmesi dikkat çekti.

Öte yandan El Halil kenti olmak üzere Şüheda Caddesi'nde Yahudi yerleşimcilerin oldukça etkin olduğu biliniyor.

İsrail güçlerinin koruması altındaki Yahudi yerleşimcilerinin Filistinlilere karşı saldırılarında bu silah sisteminin kullanılma ihtimalinden endişe ediliyor.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı sık sık kışkırtıcı eylemlerde bulunduğu biliniyor.

Şüheda Caddesi gün içinde yüzlerce kişinin oldukça tercih ettiği bir yer olmasına karşılık İsrail'in bu bölgede silah sistemleri kullanmasının birçok insanın hayatını etkileyebileceğine değiniliyor.

Filistinliler ise İsrail'in kendileri üzerinde sürekli askeri teknoloji sistemleri denediğini savunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.