Filistin'de Yahudi yerleşimcilere bıçaklı saldırı

Filistin'de Yahudi yerleşimcilere bıçaklı saldırı

Dün akşam bir Filistinli Yahudi yerleşimcilere yönelik bıçaklı saldırı gerçekleştirdiramallah.

Ramallah’ın güneybatısındaki Beyt Sira kontrol noktası yakınlarında dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda çok sayıda Yahudi yerleşimci yaralanırken saldırıyı gerçekleştiren Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail medya kaynakları, Beyt Sira kontrol noktası ve Modi’in Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 8 yerleşimcinin yaralandığını, yaralılardan 5’inin bıçaklandığını ve 3’ünün ise eylemciyi etkisiz hale getirmeye çalışırken sıkılan biber gazından etkilendiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, bıçaklı saldırının Yahudi yerleşimcilerin Yahudi bayram günleri nedeniyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeye hazırlandıkları bir dönemde gerçekleştiği ifade edildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ramallah’ın güneybatısındaki Beyt Sira kontrol noktası yakınlarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya övgüde bulunarak, 'şehitlerin kanlarının Kudüs’ün özgürlüğüne giden yolu aydınlatacaklarını' söyledi.

'Filistin halkının direniş yolunda yürümeye devam edeceğini ve her türlü yolla direnişini sürdüreceğini' belirten Hamas, 'Kudüs’te, Batı Şeria’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin terörüne karşı koymalarını, Mescid-i Aksa’yı Siyonistlerin planlarına karşı korumalarını' istedi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.