Yahudi yerleşimci lider: Filistinlileri uykularında öldürün

Yahudi yerleşimci lider: Filistinlileri uykularında öldürün

İsrail'deki radikal Yahudi yerleşimciler, İsrail makamlarını Filistinlilere yönelik baskıyı artırmaya teşvik eden gösteriler düzenliyor.

Yahudi yerleşimciler bu hafta içerisinde Filistinlilere karşı caydırıcı müdahalelerin sağlanmasını isteyen dördüncü bir miting gerçekleştirdi.

Son olarak radikal Yahudi yerleşimci örgütleri, dün İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Tel Aviv'deki konutu önünde Filistinlilere yönelik baskının artırılmasını talep eden bir miting düzenledi.

Söz konusu mitingde Kiryat Arba ve Hebron Konseyi Başkanı Eliyahu Libman İsrail ordusuna yaptığı çağrıda, "Filistinlilere karşı ancak sert bir caydırıcılık ve agresif tedbirlerle arzu ettiğimiz barışa kavuşabiliriz." diye konuştu.

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin artan direniş hamlelerine dikkati çeken Yahudi yerleşimci örgüt mensupları, mevcut İsrail hükümetinin politikalarının bu duruma yol açtığını kaydetti.

İsrail hükümetine seslenen Yahudi yerleşimci lider Libman ayrıca İsrail ordusuna daha fazla yetki verilmesini talep etti.

Libman bunun yapılması halinde İsrail ordusunun Filistinlileri uykularındayken öldürebileceğini söyledi.

Yahudi yerleşimciler düzenledikleri gösterilerde genel olarak Filistinlilere daha sert müdahale edilmesi gerektiğini savundu.

Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin "saldırgan tavrıyla" İsrail hükümetini kışkırtmaya çalıştığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.