İsrail Yahudi yerleşimleri konusunda BM'ye meydan okuyor

İsrail Yahudi yerleşimleri konusunda BM'ye meydan okuyor

İsrail, Birleşmiş Milletler'in yasa dışı Yahudi yerleşimlerine ilişkin kararlarını uygulamamakta kararlı.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail'in bölgede BM'nin Yahudi yerleşimlerine dair kararlarını uygulamadığını ifade etti.

28 Eylül günü yaptığı açıklamada Wennesland, BM Güvenlik Konseyi tarafından 2016 yılında alınan ve yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin inşasını durdurmayı öngören kararın uygulanmadığını ifade etti.

Wennesland, İsrail'in bu karara karşı duruşunun ve meydan okuyuşunun halen devam ettiğini vurguladı.

Kararın uygulanması konusunda, kararın alındığı 2016 yılı Aralık ayından bu yana oldukça az ilerleme olduğunu dile getiren Wennesland, son 3 ayda 2 bin konut inşasına dair yeni kararlar alındığının da altını çizdi.

2016 yılının Aralık ayında BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar dikkat çekmişti. Normalde İsrail aleyhine kararları veto eden ABD, Barack Obama yönetiminin son günlerine denk gelen bu oylamada çekimser kalmıştı.

İsrail, işgal altında tuttuğu topraklara dünyanın birçok bölgesinden Yahudi yerleşimci getirmeye ve bu yerleşimciler için konutlar inşa etmeye ise devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.