İsrail, 2022 yılında 52 Filistinli çocuğu katletti

İsrail, 2022 yılında 52 Filistinli çocuğu katletti

Filistin yönetimine bağlı yetkililer İsrail'in 2022 yılında 52 Filistinli çocuğu katlettiğini açıkladı.

(Fotoğraf: Palinfo)

İsrail güçleri, 2022 yılının başından bu yana özellikle işgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenliyor.

Filistin yönetimi, İsrail güçlerinin yıl başından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ve baskınlarda en az 52 Filistinli çocuğu öldürdüğünü açıkladı.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Riyad el Maliki, bazı çocukların İsrail güçlerince vurularak öldürüldüğünü açıklarken diğer çocukların ise Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırılarda öldürüldüğünü duyurdu.

El Maliki ayrıca bazı çocukların İsrail'in tedavi süreçlerini engellemesi sebebiyle hayata tutunamadığını söyledi.

İsrail son olarak Batı Şeria'ya yaptığı baskında 16 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunu öldürmüştü.

Filistin yönetiminin İsrail'in Filistinli çocuklara karşı tutumunu gündem ettiği bu durum, Birleşmiş Milletler Silahlı Çatışmalarda Çocuklar Özel Temsilcisi Virginia Gamba'nın Filistinli yetkililerle yaptığı görüşmeler sırasında geldi.

İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucunda 16 yaşındaki Filistinli genç kız Cena Zekarne'nin ölümü de Gamba'nın İsrail'in Filistinli çocuklara karşı ihlallerini incelemek üzere bölgeye intikal ettiği bir süreçte geldi.

Gamba'nın ziyareti sırasında İsrail'in Filistinli bir çocuğu öldürmesini, uluslararası raporlarda ne şekilde yer ayıracağı ise merak konusu.

Öte yandan İsrail'in çocuk haklarını ihlal eden ülkeler listesine dahil edilmesi gündemde.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.