İsrail'in Filistin'de yıktığı binaların sayısı rekor düzeye yükseldi

İsrail'in Filistin'de yıktığı binaların sayısı rekor düzeye yükseldi

İsrail, işgal altında tuttuğu Filistin'de Filistinlilere ait yerleşimlerde yıkımlarını sürdürüyor.

İsrail, Ağustos ayında Filistinlilere ait 134 yapıyı yıktı veya bunlara el koydu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yayınlanan rapora göre, söz konusu miktar bu yılın aylık ortalamasının iki katı.

Rapora göre Temmuz-Ağustos döneminde toplam 202 yapı yakılır veya bunlar el konulurken, 105'i çocuk 216 kişi yerlerinden edildi.

İsrail, Batı Şeria'da C Bölgesi olarak bilinen bölgede yaşayan, hayvancılıkla geçinen göçebe toplulukları da bu süreçte yoğun olarak hedef aldı. Bu bölgede toplam 27 bina yıkıldı veya bunlara el konuldu. İsrail ordusu, C Bölgesi'nin yüzde 30'luk kısmını "atış bölgesi" kabul ediyor ve Filistinlileri buradan zorla çıkarıyor. Bu bölgede yaşayan Filistinliler, Batı Şeria'nın en zor durumda olan yerlileri olarak kabul ediliyor.

israilfilistin3.jpg

Bu rakamlarla beraber, 2022 yılının ilk 8 ayında İsrail Filistinlilere ait toplamda 590 binayı yıkmış veya bunlara el koymuş oldu.

707 Filistinli ise yerlerinden edildi.

Son dönemde Filistin genelinde İsrail'in ihlallerinde artış yaşanıyor. Özellikle Batı Şeria'da birçok ev yıkılırken her gün baskınlar gerçekleştiriliyor. Bu baskınlarda İsrail ordusu çok sayıda Filistinliyi katlediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.