İsrail'den Batı Şeria'da Filistinli silahlı grubun üyesine suikast

İsrail'den Batı Şeria'da Filistinli silahlı grubun üyesine suikast

Aslanların İni grubu Batı Şeria'nın Nablus kentinde yaşanan patlamadan ve bir üyesinin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da son dönemde İsrail güçlerine karşı saldırılar gerçekleştiren Aslanların İni grubuna mensup bir Filistinlinin İsrail tarafından hedef alındığı açıklandı.

Aslanların İni grubunun önde gelen üyelerinden 33 yaşındaki Tamir el Keylani'nin gece saatlerinde Nablus'un Eski Belde bölgesinden geçtiği sırada şiddetli bir patlama yaşandı.

(Patlamanın gerçekleştiği ana dair görüntü)

Yerel kaynaklara göre, patlayıcıların yerleştirildiği bir motosiklet infilak etti. O sırada bölgeden geçmekte olan El Keylani patlama sonucu ağır yaralanıp, bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Aslanların İni grubu yaptığı açıklamada, saldırının arkasında İsrail güçlerinin bulunduğuna işaret etti.

Söz konusu Filistinli grup, İsrail'in bu saldırısına 'sert' bir şekilde karşılık vereceğini duyurdu.

İsrail'in düzenlediği suikast sonucu öldüğü ifade edilen Tamir el Keylani'nin daha önce 8 yıl boyunca İsrail hapishanelerinde tutulduğu biliniyor.

(Yaşanan patlama sonucu motosikletin son hali görüntülendi)

İsrail, saldırının sorumluluğunu üstlenen bir açıklama yayımlamadı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'a göre ordunun yaklaşık olarak yarısı, Batı Şeria'da etkin durumda.

Nablus'ta gerçekleşen saldırının ardından İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da güvenlik önlemlerini büyük ölçüde artırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığına göre İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinli sayısının 177'ye çıktığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.