İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerine saldırı: 5 yaralı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerine saldırı: 5 yaralı

Bir Filistinlinin Batı Şeria'nın Eriha kentinde aracını İsrail askerlerinin üzerine sürmesi sonucu 5 asker yaralandı.

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrinin güneyindeki Peygamber Musa Köyü civarında dün (30 Ekim Pazar) İsrail askerlerine karşı araçlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. Saldırıda 5 İsrail askeri yaralanırken saldırıyı gerçekleştiren Filistinli vurularak öldürüldü.

İsrail ulusal basınında yayımlanan haberlere göre İsrailli askerlere bir arabanın çarpması sonucu 5 asker yaralandı. 3'nün durumunun hafif, 2'sinin durumunun ise orta olduğu bildirildi. Aracın sürücüsü olay yerinden uzaklaşırken İsrail askerleri üzerine ateş etti. Sürücünün El-Muğ Yahudi yerleşim merkezi istasyonunda otobüslere çarpması üzerine İsrail askerleri de onun üzerine ateş ettiler ve Filistinlinin orada vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre olayla ilgili görüntülerde askerlerden bazılarının yere düşmüş olduğu ve aralarında bir kargaşanın yaşandığı görüldü.

İsrail merkezli Kanal 14 televizyonu eylemi gerçekleştiren Filistinlinin Kudüs'ün El-Ayzeriyye beldesinden Berekat Udeh olduğunu bildirdi.

Olaydan sonra İsrail güçlerinden çok sayıda askerin Eriha, Kudüs ve El-Ağvar üçgeninin arasında kalan Peygamber Musa Köyü bölgesine sevk edildiği bildirildi.

Eriha'daki saldırı evvelki gece Muhammed El-Ca'beri'nin El-Halil'de gerçekleştirdiği, Yahudi bir yerleşimcinin öldürüldüğü ve 5 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı, Filistinli eylemcinin de hayatını kaybettiği ateş açma eyleminden birkaç saat sonra gerçekleştirildi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz dün yaptığı açıklamada, Batı Şeria'da durumun çok çetrefil olduğunu, ödenmesi gereken bedelin de çok acı verici ve zor olacağını söylemişti.

280.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.