Ekim ayı Batı Şeria'da en ölümcül ay oldu

Ekim ayı Batı Şeria'da en ölümcül ay oldu

İsrail, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ekim ayında çok sayıda Filistinliyi öldürerek yeni rekorlardan birine imza attı.

Duvar ve Yerleşim Direniş Otoritesi'nin verilerine göre, İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimciler ekim ayında Filistinlilere yaklaşık olarak bin 200 saldırı gerçekleştirdi.

Bu saldırıların 254'ü Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlendi.

"2022 Batı Şeria'daki Filistinliler için en ölümcül yıl oldu"

Middle East Eye'ın Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden aktardığına göre, işgal altındaki Batı Şeria için 2022, 2005'ten bu yana en çok ölüm kaydedilen yıl olarak tarihe geçti.

BM verilerine göre, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 2022 yılı içerisinde bugüne kadar Batı Şeria'da en az 130 Filistinliyi katletti.

Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü'nün (Defence For Children) verilerine göreyse, İsrail güçleri veya Yahudi yerleşimciler, 2022 yılının başından bu yana Batı Şeria'da en az 28 çocuğu öldürdü.

"İsrail ekim ayında Batı Şeria'da 5 çocuğu katletti"

BM raporunda İsrail güçlerinin geçen ay içerisinde en az 29 Filistinlinin ölümüne neden olması sebebiyle ekim ayının "en ölümcül ay" haline geldiği belirtildi.

İsrail ekim ayında en az 5 çocuğu da katletti.

Ekim ayında İsrail güçlerince öldürülen Filistinlilerin çoğu 'büyük olasılıkla' vuruldukları anda silahsızdı.

Batı Şeria'da öldürülenlerden 15 kişi ise protestolar, İsrail baskınları ya da İsrail ordusu koruması altındaki Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sırasında eylemleri uzaktan izleyen Filistinlilerden oluştu.

Yahudi yerleşimcilerin bazılarının silah taşıdığı biliniyor. Bu durum Filistinliler özelinde büyük bir güvenlik tehlikesi arz ediyor.

Öte yandan İsrail tarafındaki kayıplar da geçen aylara kıyasla ekim ayında arttı.

Buna göre, Filistinliler Batı Şeria'da askeri noktaları ve Yahudi yerleşimlerini hedef alan ayrı saldırılarda 2'si İsrail askeri 1'i Yahudi yerleşimci, 3 İsrailliyi öldürdü.

İsrail güçlerinin son 10 ayda Filistinlilere karşı şiddeti artırdığı gözlemleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.