Filistin: Batı Şeria'da gerilim had safhada

Filistin: Batı Şeria'da gerilim had safhada

Geçtiğimiz hafta Batı Şeria’da 162 noktada İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusu eski genelkurmay başkanlarından Gadi Eizenkot, Batı Şeria’nın şu an 2005’deki El-Aksa İntifadası’ndan bu yana en tehlikeli durumda olduğunu söyledi.

Eizenkot, dün gece yaptığı açıklamada, Filistinlilerin eylemlerinin çoğunun bıçaklama ve otomobille çarpma olaylarından ateş açma eylemlerine dönüştüğüne dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, solcu Meretz Partisi Genel Başkanı Zehava Gal-On da Batı Şeria’da Filistinlileri sistematik bir şekilde öldürme operasyonlarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek İsrail askerlerinin dizginlenmesi çağrısında bulundu.

İsrail Ordu Bakanı Benny Gantz ise Zehava Gal-On’un açıklaması üzerine yaptığı yorumda Batı Şeria’daki ateş açma emirlerinin güvenlik durumlarına göre genelkurmay başkanı ve ordu komutanları tarafından verildiğini öne sürdü ve Meretz Partisi Genel Başkanı’nı İsrail ordusunun sükuneti yeniden sağlama çabalarına zarar vermekle suçladı.

Batı Şeria’nın genelinde ve özellikle de Nablus ve Cenin’de İsrail güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda artış görülürken, İsrail ordusu da Filistinlilerin eylemlerinin ardından gerçekleştirdiği operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda ve gerçekleştirilen eylemlerde geçtiğimiz hafta 8 Filistinli hayatını kaybederken 2 İsrail askeri öldü ve diğer 32'si de yaralandı.

Geçen hafta Batı Şeria’da 162 noktada İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler 40 ateş açma, 66 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli eylemi gerçekleştirdi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.