İsrail güçleri 1'i çocuk 4 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri 1'i çocuk 4 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik baskınlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

İsrail güçleri bugün sabah saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri şafak baskınında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı komutanını ve yardımcısını öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail güçleri Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na gece saatlerinden itibaren çok sayıda askeri birlikle etrafa yoğun bir şekilde ateş ederek farklı yönlerden baskın düzenledi. İsrail güçleri baskın sırasında evlerin çatılarına da keskin nişancılarını yerleştirdiler.

Daha sonra Filistinli silahlı gruplar ile İsrail güçleri arasında çatışmalar çıktı. İsrail güçleri bir evi kuşatmaya alarak Cenin Tugayı'na bağlı iki komutanı öldürdü.

896519968.jpg

Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı tarafından yapılan açıklamada hareketin önde gelen komutanlarından olan ve saha komutanı görevi gören, Cenin Tugayı'nın da komutanlığını yapan 26 yaşındaki Muhammed Eymen Es-Sa'di (Ebu Eymen) ve onun yardımcısı ve komutanlardan 27 yaşındaki Naim Cemal Zebidi'nin öldürüldüğü duyuruldu.

Filistin Wafa haber ajansının haberine göre, İsrail güçlerinin dün Cenin'de Yabad kasabasına düzenledikleri baskın sırasında vurulan 25 yaşındaki Filistinli Muhammed Tevfik Badarna ağır yaralanmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

1bf44b81-81b0-4a7e-ac59-f31bdeb91922.jpeg

Habere göre ayrıca baskın esnasında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Badarna'nın aldığı ağır yaralar neticesinde hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Öte yandan Arab48'in haberine göre, İsrail seçimlerinin yaşandığı gün 1 Kasım'da İsrail güçleri tarafından Ararat en Nekeb kasabasında silahla vurulan 14 yaşındaki Filistinli İsa et Talatak'ın yaklaşık olarak 1 ay sonra yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İsrail güçlerinin 16 yaşındaki Filistinli Et Talatak, bir süredir hastanede tedavi görmekteydi

2022 yılının başından bu yana öldürülen Filistinli sayısının en az 200 olduğu bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.