İsrail güçleri Batı Şeria'da bir günde 5 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri Batı Şeria'da bir günde 5 Filistinliyi öldürdü

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da bir günde öldürdüğü Filistinli sayısı 5'e yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bir İsrail askerini araçla ezen Filistinlinin İsrail güçlerinin müdahalesi sonrası hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistinli kaynaklara göre, ismi açıklanmayan Filistinli dün, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında bulunan yasa dışı bir Yahudi yerleşimi yakınında aracını İsrail askerinin üzerine sürmüştü.

Daha sonra İsrail güçleri, askeri personeli araçla ezen Filistinliyi vurup yaralamıştı. Filistinlinin yaralarına yenik düşüp yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail basını ise İsrail askerini ezip ağır yaralayan 45 yaşındaki Rani Ebu Ali adlı Filistinlinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Öte yandan Wafa haber ajansı İsrail güçlerinin salı günü Ramallah'ın El Mughayyir köyüne baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin baskını sırasında gerçek mermilerle ateş açması sonucu göğsünden vurulan Raid Gazi Na‘ssan'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Böylece İsrail'in salı günü öldürdüğü Filistinli sayısı 5'e çıktı.

İsrail'in 2022 yılının başından bu yana en az 200 Filistinliyi öldürdüğü biliniyor.

İsrail güçlerinin son dönemde Filistinlilere yönelik baskın ve öldürme politikasını daha ileri boyuta taşıdığı gözlemleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.