İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerine yönelik 9 eylem gerçekleştirildi

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerine yönelik 9 eylem gerçekleştirildi

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da son dönemde İsrail güçleriyle Filistinliler arasındaki çatışmalarda artış yaşanıyor.

Filistinli direnişçiler son 24 saatte Batı Şeria’da 3’ü İsrail güçlerine ateş açma ve 6’sı bu güçlerle çatışma olmak üzere 9 direniş eylemi gerçekleştirdi.

İsrail güçleri geçtiğimiz günlerde Kudüs’te gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan bir yerleşimcinin dün (26 Kasım Cumartesi) hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dün Tulkerem’de ırkçı ayrım duvarı yakınlarında İsrial güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken Cenin’e bağlı Caba’ beldesinde de İsrail askerlerine ateş açıldı.

Filistinli direnişçiler Nablus vilayetindeki Balata Kampı’nda İsrail güçlerine ateş açarken kampta ayrıca İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Eriha’daki Akbetu Ceber Kampı’nda ve El-Halil’deki El-Arrub Kampı ile Bâbu’z-Zâviye bölgesinde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken Filistinli gençler Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yerleşimcilerin araçlarını taşladı.

Öte yandan, İsrail güçleriyle dün akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Cenin’in güneybatısındaki Arabe beldesi sakinlerinden Muhammed Ahmed Arıda adlı genci ve Cenin’in kuzeydoğusundaki Celbun köyü sakinlerinden eski esir Muhammed Ahmed Ebu’r-Rabb’ı gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.