Kanada krizin pençesindeki Haiti'ye savaş gemisi gönderiyor

Kanada, Karayip ülkesi Haiti açıklarına iki savaş gemisi göndermeye hazırlanıyor.

Kanada, bir süredir sosyal ve siyasi krizlerin pençesindeki Haiti'ye savaş gemisi gönderme kararı aldı.

Başbakan Justin Trudeau tarafından 16 Şubat günü yapılan açıklamaya göre Kanada Donanması, Haiti polisini desteklemek ve ülke üzerinde keşif gerçekleştirmek amacıyla bölgeye iki savaş gemisi gönderecek.

Bahamaların başkenti Nassau'da Karayip ülkelerinin liderleriyle yaptığı görüşme sonrası açıklamada bulunan Trudeau, savaş gemilerinin keşif gerçekleştireceğini, istihbarat toplayacağını ve bölgedeki varlıklarını sürdüreceğini belirtti.

Trudeau, daha sonra yaptığı bir açıklamada da savaş gemilerinin Haiti Ulusal Polisi'ne çetelerle mücadelede yardımcı olacağını kaydetti.

Karayip ülkesi Haiti uzun süredir çetelerin faaliyetleri, yoksulluk, siyasi ve sosyal krizler sebebiyle istikrarsızlığın pençesinde bulunuyor.

Haiti'de altın, krom, antimon, demir, manganez, nikel, fosfat, kalay, uranyum, elmas, platin, bakır, vanadyum gibi doğal kaynaklara sahip. Ülkede mısır, tahıl, tütün, şeker, meyve, Hindistan cevizi, üzüm gibi tarım ürünleri yetiştiriliyor. Aynı zamanda ülkede keşfedilmemiş milyonlarca varil petrol ve milyarlarca metreküp doğal gaz rezervi olduğu düşünülüyor. Buna rağmen ülkede yoksulluk ve krizlerin önüne geçilemiyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Kanada yönetimi İslami derneklere çifte standart uyguluyor

Haberler Haberleri