Kanada yönetimi İslami derneklere çifte standart uyguluyor

Kanada yönetimi İslami derneklere çifte standart uyguluyor

Kanada, birçok yardım kurumuna kapatılmaları yönündeki kararlara itiraz hakkı tanırken İslami yardım kuruluşları aynı haklardan mahrum bırakıyor.

Kanada'nın İslamofobik saiklerle, İslami hayır ve insani yardım kurumlarının faaliyetlerine izin vermediği bildirildi.

Middle East Eye'ın haberine göre, Kanada yönetimi, gerekli şartları yerine getirmedikleri iddiasıyla İslami yardım kurumlarının faaliyetlerine son vermesini istiyor.

Örneğin Kanada, 2017'de Kanada İslam Hizmetleri'ni (ISNA) gerekli şartları yerine getirmediği iddiasıyla hayır kurumu statüsünün iptalini açıklamış ve 30 gün içinde ISNA'nın hayır kurumunun faaliyetlerine son verileceğini açıklamıştı.

Dahası, Kanada'nın ISNA'ya yönelttiği suçlamalar arasında "muhtemelen Pakistanlı silahlı bir grubu fonladığı iddiaları" da bulunuyordu. Böylece, Mayıs 2017 itibarıyla ISNA artık yardım kurumu olarak faaliyet göstermemeye başladı.

Yardım kuruluşu sektörlerindeki uzmanlar, Kanada'da ISNA ve benzeri İslami hayır kurumlarının uzun yıllardır İslamofobik saiklerle haksız bir şekilde hedef gösterildiklerini ve itiraz haklarına sahip olmadıklarını savunuyor.

MEE'nin Kanada'daki yardım kuruluşlarının denetimlerine yönelik yaptığı incelemelerde, birçok yardım kuruluşuna kapatılmaları yönündeki kararlara itiraz etmeleri için gerekli süre tanındığı ancak İslami yardım kurumlarına itiraz için aynı fırsatların tanınmadığı görüldü.

Kanadalı Müslümanlar, Kanada yönetiminin kendilerine yönelik tutumunun adil olmadığını, İslami ve İslami olmayan yardım kuruluşlarına yönelik alınan kararlar kıyaslığında belirgin bir tutarsızlığın ortada olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.