Kanada Suriye'de YPG kontrolündeki kamplardan 14 vatandaşını geri aldı

Kanada Suriye'de YPG kontrolündeki kamplardan 14 vatandaşını geri aldı

Kanada, Suriye'nin kuzey doğusunda PKK'nın Suriye uzantısı YPG kontrolündeki kamplarda 4'ü kadın 10'u çocuk 14 vatandaşını ülkeye geri aldığını açıkladı.

Kanada, Suriye'nin kuzey doğusundaki kamplarda tutulan 4'ü kadın 10'u çocuk 14 vatandaşını ülkeye getirdiğini duyurdu. 

PKK'nın Suriye kolu YPG kontrolündeki kamplarda IŞİD'le bağlantılı olduğu iddia edilen yabancı ülke vatandaşları tutuluyor.

Euronews'in haberine göre, Kanada Dışişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Bakanlığın'dan yapılan ortak açıklamada kamplardaki şartların kötüleştiği yönündeki raporların ardından buradaki özellikle Kanada vatandaşı çocukların fiziki ve psikolojik sağlığından endişe ettikleri vurgulandı.

Açıklamada "Bugün 4 Kanadalı kadın ve 10 Kanadalı çocuk ülkeye geri getiriliyor. Şartlar elverdiği sürece bu işlemleri sürdüreceğiz," ifadeleri yer aldı.

Ülkeye getirilen yetişkinlerin bazılarının ise yargılanabileceği belirtildi. Açıklamada "Yeterli delil olduğu durumlarda yargı erki ve kamu güvenliği ajansları toplumu güvende tutmak için gerekli adımları atacaktır," denildi.

Norveç 2 kız kardeş ve 3 çocuğunu geri getirdi

Norveç de geçtiğimiz hafta Suriye'deki kamplarda bulunan Norveç vatandaşı 2 kız kardeş ve 3 çocuğu geri getirdiğini açıklamıştı. Somali asıllı kardeşlerin 16 ve 19 yaşlarındayken gizlice Suriye'ye gittikleri belirtildi.

Kız kardeşler ülkeye girişlerinde "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklandı. Çocukların ise 6,7 ve 8 yaşlarında olduğu duyuruldu.

CENTCOM'dan açıklama

ABD'nin Suriye'deki askeri faaliyetlerini yürüten Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da Kanada ve Norveç'n kendi vatandaşlarını geri getirme çabalarının takdirle karşılandığını belirtti.

Yapılan açıklamada bu adımın kamplarda 60'dan fazla ülke vatandaşı 50 binden fazla kişinin ülkelerine geri gönderilmesi, rehabilite edilmesi ve topluma yeniden kazandırılması çabalarının parçası olduğu belirtildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.