İstanbul'da 7 kişi "Hol Kampı'nda tutulanlar için para topladıkları" iddiasıyla gözaltına alındı

İstanbul'da 7 kişi "Hol Kampı'nda tutulanlar için para topladıkları" iddiasıyla gözaltına alındı

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, Hol Kampı'nda tutulan IŞİD mensuplarına para gönderdikleri iddia edilen 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "terörün finansmanının önlenmesi" soruşturmasında 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin WhatsApp üzerinde bir grup kurarak, Suriye'nin kuzeyindeki Hol Kampı'nda tutulan kişiler için para topladığı iddia edildi.

Başsavcılık, toplanan paraların kamptaki IŞİD üyelerine gönderilmek üzere toplandığını kaydetti. Aynı zamanda kişilerin geçmişte de aynı suç gerekçesiyle adli işlem gördüğü öne sürüldü.

Bu kapsamda İstanbul'un Avcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Kağıthane, Pendik, Üsküdar ve Tuzla ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskında, hakkında gözaltı kararı verilen 7 kişi yakalanarak işlemler için emniyete götürüldü.

Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki Hol Kampı'nda çok sayıda kişi tutuluyor. Bunların büyük kısmını sivil kadın ve çocukların oluşturduğu biliniyor. Kadın ve çocuklar "IŞİD üyelerinin aileleri" oldukları gerekçesiyle kamplarda tutulmaya devam ediliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum