Keşmir'de Hint güçlerinin zırhlı aracı göstericileri ezdi

Keşmir'de Hintli güvenlik güçlerine ait bir zırhlı polis aracı sivil göstericileri ezdi.

Pakistan ile Hindistan'ın bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana çözüme kavuşamayan Keşmir’in başkenti Şirinagar'da gerçekleşen protestolarda milis güçlerle göstericiler çatıştı.

Milis güçlerine ait bir zırhlı polis aracı kalabalığa doğru ilerleyerek insanları ezdi.



Aracın ilerlemesini engellemeye çalışan göstericiler, araca büyük taşlar fırlattı.

Zırhlı araç kalabalığın arasına dalıp göstericilere çarpınca, birçok göstericiyi aracın altına alıp sürüklemeye başladı. Bir gösterici aracın altında kaldı.

Aracın ezdiği gösterici ağır yaralı halde hastaneye götürülürken, olaylarda iki kişinin daha yaralandığı bildirildi.

70 yıldır süren savaş

1947 yılında İngiltere'den bağımsızlığını kazanan Hindistan ve Pakistan, geride kalan 70 yılda Keşmir bölgesini paylaşamadı.

Hindistan ve Pakistan, 30 Haziran tarihinde 2003'te imzalanan ateşkes anlaşmasının uygulanması için anlaşmaya vardıklarını dünyaya duyurmuştu. 15 yıl önce imzalanan ateşkes anlaşması, bugüne kadar iki ülke tarafından defalarca ihlal edildi.

Bölgede bugüne kadar şiddet olaylarında yaklaşık 70 bin insan hayatını kaybetti. Cammu Keşmir'deki silahlı gruplar, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Doğu Asya'nın Kudüs'ü: Cammu Keşmir
Asifa'nın babası: Müslümanları Keşmir'den sürmek istiyorlar

Haberler Haberleri