Asifa'nın babası: Müslümanları Keşmir'den sürmek istiyorlar

Asifa'nın babası: Müslümanları Keşmir'den sürmek istiyorlar

8 yaşındaki Asifa, Hint tapınağında 8 kişinin tecavüzüne uğramış ve öldürülmüştü.

7 yetişkin ve 1 reşit olmayan kişinin sanık olduğu tecavüz davası Hindistan'da büyük tepkiye neden oldu.

8 yaşındaki Asifa Bano'nun Keşmir'in Kathua bölgesinde topluca tecavüz edilip öldürülmesinin ardından 7 yetişkin ve 1 reşit olmayan kişinin yargılandığı dava yerel bir mahkemede başladı.

Pazartesi günü görülen mahkemede sanıklar suçsuz olduklarını iddia edip narko analiz testi istediler. Narko testi Hindistan'da sanıklara "doğruluk serumu" verilerek gerçeği itiraf etmelerini sağlayan bir soruşturma testi.

Suçlananların arasında kanıtları yok edeceğinden şüphelenilen polisler de var.

Sanık Sanji Ram, mahkemede suçlamaların kendisine karşı bir komplo olduğunu söyledi. Ram, Asifa'nın kaçırıldığı ve bu yıl Ocak ayında öldürülmeden önce üç gün boyunca birçok kişinin tecavüz ettiği Hindu tapınağının bekçisiydi.

Ayrıca sanık soruşturmanın eyalet polisinden alınıp Soruşturma Merkez Bürosu'na devredilmesini istediklerini de belirtti.

Avukat Ankur Sharma mahkemen binasının önünde gazetecilere "Sanık mahkemeye narko testi istediğini ve bunun için hazır olduğunu söyledi." şeklinde bir demeç verdi. 

Bir sonraki duruşma 28 Nisan'a ertelendi.

Ayrıca Yüksek Mahkeme davanın eyalet dışına devredilmesini isteyen bir dilekçeyi dinlerken Cemmu Keşmir yönetiminden Asifa'nın ailesi ve avukatı için yeterli korunmanın sağlanmasını talep etti.

Yüksek Mahkeme avukatı Dushyant, El Cezire'ye verdiği demeçte, "İdeal olan bir dava sürecinin önyargısız bir ortamda gerçekleşmesidir. Cemmu ve Keşmir eyaleti zaten bir çatışma bölgesidir. Bu özel davanın çok hassas dinsel çağrışımları var. Hatta bu mahkemede çalışan avukatlar ve barolar dosyanun ücret tablosunu protesto ettiler. Barolar ve herhangi bir mahkemenin yargıcı arasında ince ilişkiler vardır. Eğer bir mahkemenin nasıl yürütülmesi gerektiği hakkında baronun güçlü bir görüşü ve etkisi varsa bu zaten bir problemdir. Mesele çoktan siyasi bir hal adı. Mahkeme bağımsız şekilde yürütülmek isteniyorsa eyalet mahkemesinden alınması gerektiği çok açıktır ve bunun birçok örneği de mevcut." şeklinde konuştu.

Avukat: Tecavüz ve ölümle tehdit ediliyorum

Küçük kızın ailesinin avukatlığını yapan Deepika Rajawat, sanıkların destekçileri tarafından ölümle ve tecavüzle tehdit edildiğini söylüyor. Hindistan haber ajansına konuşan Rajawat, "Bugün, bilemiyorum. Tecavüze uğramış olabilirdim. Öldürülebilirdim ve belki mahkemeye çıkmama izin vermeyeceklerdi. Beni sağ bıraktılar, nasıl hayatta olduğumu bilmiyorum."ifadelerini kullandı.

Ayrıca avukat "anti-Hindu" olarak damgalandığını belirtti. Aktivistler Hindu kanadından olan grupların eyaleti dini sınırlara göre bölmek istediğini söylüyor. 

Müslümanlara halkı kovmak için yaptılar

Cemmu ve Keşmir eyalet polisini tarafından açılan soruşturmada yer alan ayrıntılara göre küçük kızın kaçırılması, tecavüz edilmesi ve öldürülmesi, Asifa'nın yerlisi olduğu Gujjar Bakarwal göçebe Müslüman topluluğunu Hinduların baskın olduğu Kathua'dan uzaklaştırmak için yapılmış bir hareket.

İktidar partisi BJP üyeleri de dahil olmak üzere bir Hindu sağcı gruba bağlı protestocular, bu yılın başlarında sanıkların serbest bırakılmasını talep ettiler.

Hindistan'ın iktidar partisinden iki bakan olan Lal Singh ve Chandra Prakash Ganga, sanıkları destekleyen bir mitinge katılmalarının ardından büyük çapta öfkeli tepkilerin ardından istifa ettiler.

Asifa'nın babası Muhammed Yusuf Pujwala, New York Times'a, kızının Hindular tarafından Müslüman halkı bölgeden kovmak amacıyla öldürüldüğüne inandığını söyledi.

2013'te tecavüz karşıtı sert yasaların yürürlüğe girmesinin ardından, Hindistan'daki tecavüz suçluları ömür boyu hapis cezasıyla veya vakalara göre ölümle bile cezalandırılabiliyor. 

Pazar günü Yeni Delhi, Mumbai, Bengaluru ve Trivandrum'da tecavüz ve cinsel saldırganlığa karşı yapılan protestolarda Asifa'nın tecavüzcülerinin asılması istendi.

Tercüme: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.