Keşmir'de 8 yaşındaki Müslüman kız çocuğuna Hindu tapınağında toplu tecavüz

Keşmir'de 8 yaşındaki Müslüman kız çocuğuna Hindu tapınağında toplu tecavüz

Keşmir'de Müslüman kız çocuğunun defalarca tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesi bölgede tansiyonu artırdı.

Hindistan'da sekiz yaşında Müslüman bir kız çocuğu, kaçırılarak bir Hindu tapınağında toplu tecavüze uğrayıp işkenceyle öldürüldü. Asife Bano isimli çocuğun, bölgede yaşayan Müslüman bir göçmen aşirete mensup olduğu belirtildi. Olaya karışan sekiz Hindu'nun gözaltına alınması Hindu eylemciler tarafından protesto edildi.

Tecavüze uğrayan Asifa Bano'nun cesedi, 17 Ocak'ta Keşmir'in Hindistan kontrolündeki şehri Kathua yakınlarında bir ormanda bulundu. İfade edilene göre küçük çocuk, yavru atları otlatırken kaçırıldı.

Kaçırıldıktan sonra bir Hindu tapınağına götürülen ve en az 8 kişi tarafından defalarca tecavüze uğrayan küçük kız çocuğu daha sonra öldürüldü.

Saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve aralarında emekli hükümet yetkilisi ile dört polis memurunun da bulunduğu sekiz zanlı Hindu toplumuna mensup.

Gözaltıların dini farkları alevlendirme amaçlı bir operasyona dönüştüğünü öne süren sağcı Hindular zanlıları savunmak için Hindi nüfusun yoğun olduğu Jammu'da sokaklara döküldü.

Avukatlar, polislerin mahkeme salonuna girişine engel olmaya çalıştı, milliyetçi Hindu partisi BJP'den iki bakan da sanıklara destek için düzenlenen gösterilere katıldı.

Protestolara katılan bir Hindu kadın, Müslümanların Hindulara karşı olduğunu ve sanıkların serbest bırakılmaması durumunda kendisini yakacağını söyledi.

Başbakan Narendra Modi, parti mensuplarının tecavüzcüleri savunan gösterilere katılmasına yönelik bir yorumda bulunmadı.

Küçük kızın kaçırılmasının bir süredir planlandığı, bunu yapan Hinduların, Müslüman göçmen aşiretlerin bölgeden ayrılmaya zorlamak istediği ifade ediliyor. Bölgede Hindular sık sık Müslümanlara yönelik saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News, BBC Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum