Çin, Uygur Müslümanlarına seccadeyi yasaklıyor

Çin, Uygur Müslümanlarına seccadeyi yasaklıyor

Çinli yetkililer Doğu Türkistanlı Müslümanlardan İslamla alakalı tüm eşyaları teslim etmelerini istedi.

Çinli yetkililer Uygur Müslümanlardan seccadeler ve Kur'an-ı Kerim'in kopyası dahil olmak üzere tüm dini eşyalarını yetkililere teslim etmesini emretti.

Dünya Uygur Kongresi'nden Dilhat Rahit yaptığı açıklamada, "Tüm Uygurluların dini sembolleri taşıyan seccadeler, Kur'ran-ı Kerimler gibi ellerinde İslam ile alakalı olan her ne varsa yetkililere gönüllü olarak teslim etmesi gerektiği, teslim edilmediği ve bulunduğu takdirde ağır cezaların uygulanacağına dair bir  tebliğgat aldık." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili çekilen bir kısa film sosyal medyada paylaşıldı. Filmde Kur'an-ı Kerim taşıyan bir kişiden zorla Kur'an-ı Kerim'inin alınması gibi sahneler yer alıyor. Filmin sonunda ise şu yazılara yer verildi:

"Bu gerçeğin imkansız olduğunu mu düşünüyorsun? Doğu Türkistan'da 2017 Eylül'ünde Çin yetkilileri Müslümanlardan Kur'an-ı Kerimlerini teslim etmelerini yoksa ağır cezalarla karşılaşacaklarını bildirdi." 

 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.