Kuveyt İçişleri Bakanlığı, Lübnan merkezli Hizbullah örgütüyle bağlantılı oldukları iddia edilen 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, gözaltına alınanların 14’ünün Kuveyt vatandaşı, 2’sinin ise Lübnanlı olduğu belirtildi.
Şüphelilerin "ülkenin güvenliğini istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir 'sabotaj planı' hazırladıkları" ve "örgüt için yeni üyeler kazanmaya çalıştıkları" öne sürüldü.
Operasyon kapsamında çok sayıda silah, kamera donanımlı insansız hava araçları ve mors kodu ile iletişim kurmaya yarayan ekipmanların ele geçirildiği belirtildi.
Kuveyt İçişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı görüntülerde ele geçirilen malzemeleri ve Hizbullah bayrakları ile örgütün eski lideri Hasan Nasrallah’a ait fotoğrafları yayınladı.
Hizbullah Kuveyt'te yasaklı örgütler listesinde bulunuyor ve yetkililer, ülke güvenliğini tehdit eden faaliyetlere karşı operasyonların süreceğini belirtiyor.
Kaynak: Mepa News