"Libya'ya 35 asker gönderildi"

Türkiye ilk etapta Libya'ya koordinasyon görevini üstlenmek üzere 35 asker gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) yeni yılda ilk kez Pazartesi günü arka arkaya topladı. Toplantıdan yansıyan bilgilere göre Türkiye, ilk etapta Libya'ya koordinasyon görevini üstlenmek üzere 35 asker gönderdi.

AK Parti yönetimi, Erdoğan başkanlığında yaptığı toplantılarda, önümüzdeki sürece ilişkin yol haritasını belirlerken, gündemdeki konulara ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yaptı.

Libya'ya 35 asker gitti

TBMM'de kabul edilen tezkerenin ardından Libya'ya "peyderpey asker gönderileceği" açıklaması yapan Erdoğan, MYK toplantısında bu görüşünü aktardı.

AK Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre, tezkere kapsamında Libya'ya ilk etapta 35 asker gönderildi. Ancak toplam gönderilecek asker sayısı konusunda net bilgi verilmedi.

ABD ve İran'a eleştiri

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi olayıyla bölgede krizin tırmanacağı değerlendirmesi yapılan toplantılarda, Türkiye'nin izleyeceği tutum konusunda Erdoğan bilgi verdi.

AK Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre İran'ın Ortadoğu'da başvurduğu yöntemlerin barışa katkı sağlamadığını kaydeden Erdoğan, ABD'nin bölgedeki varlığının da meşru zemininin olmadığı mesajı verdi. Türkiye'nin bölgede çatışma, gerilim istemediğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye meşru zeminde taraflara itidal çağrısını sürdürecek" mesajı verdi.

Kanal İstanbul talimatı: İyi anlatın

Toplantılarda bir başka gündem konusu ise başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere muhalefetin karşı çıktığı Kanal İstanbul projesi oldu.

Proje konusunda kararlılık ifade eden Erdoğan, muhalefetin projeyle ilgili ilgili yaptığı karşı propagandayı eleştirirken, partililere de "Kanal İstanbul'u gittiğiniz her yerde halka iyi anlatın. Karşı propagandalara aldırmayın" mesajı verdi.

Parti içindeki bazı isimler ise halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini ve "halka rağmen" böyle bir projede diretilmesinin parti aleyhine olacağını savunuyor.

Güvenlik soruşturmasına yeni düzen

Yeni yılda gündeme gelecek düzenlemelerden birisinin de güvenlik soruşturması olacak. Anayasa Mahkemesi, (AYM), memuriyete girişte güvenlik soruşturması şartına ilişkin yasal düzenlemeyi iptal etmişti. Buna karşın iktidar partisi bir başka torba yasa teklifi içine güvenlik soruşturmasına ilişkin düzenlemeyi de koymuştu. Ancak torba teklifin 22 Aralık'ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında AYM'nin iptal gerekçelerini dikkate alan AK Parti'nin önerisiyle, sözkonusu madde, teklif metninden çıkarılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

AB'den UMH'ye: Türkiye ile yaptığınız anlaşmanın yasal dayanağı yok
Putin ve Erdoğan'dan 'Libya'da ateşkes' çağrısı
Tunus'tan Türkiye'nin Libya talebine ret

Haberler Haberleri