Tunus'tan Türkiye'nin Libya talebine ret

Tunus'tan Türkiye'nin Libya talebine ret

Tunus’tan yapılan açıklamada, Libya’ya gerçekleştirilecek herhangi bir müdahalede topraklarının kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı’nın Medya Danışmanı Raşide en-Nefir, yaptığı açıklamada, "Tunus, Türk müdahalesi de dahil olmak üzere Libya’ya herhangi bir yabancı müdahaleyi reddediyor. Tunus’un tavrı en başından beri bu yöndedir. Asla değişmedi ve değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

Nefir, Türkiye’nin Libya’ya yapmayı planladığı askeri müdahale için topraklarının kullanılmasına izin verilip verilmeyeceği konusundaki soruya, “Tunus’un buna izin vermesi mümkün değil. Cumhurbaşkanı’nın, Tunus ziyareti sırasında Erdoğan’a verdiği yanıt gayet netti” şeklinde cevap verdi.

Geçtiğimiz Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk askerlerinin Libya’ya gönderilmeye başlandığını açıklamıştı.

Tunus'un 'Libya' tavrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Tunus’a gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret sonrasında Tunus, Libya’daki çatışmanın taraflarından herhangi biri ile ittifak yapmayı reddetmişti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan resmi açıklamada, “Tunus hiçbir ittifaka dahil olmayacağı herhangi bir safta da yer almayacak. Ayrıca bir karış toprağının dahi bir başkasının egemenliği altına girmesini asla kabul etmeyecektir. Cumhurbaşkanı Tunus'un egemenliği, bağımsızlığı ve karar özgürlüğü konusunda oldukça hassas. Bu konu tartışılamaz, tartışılması teklif dahi edilemez” ifadelerine yer verildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.