Mahmud Abbas Amerikalı yetkililer ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, Filistin Yönetimi yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyareti öncesinde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, Filistin Yönetimi yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Bölge ziyaretleri kapsamında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Leaf, ABD-Filistin ilişkileri, ABD'nin Filistinli halka yönelik insani yardımlarını ve Filistinliler ile İsraillilerin aynı refah seviyelerde olması gerektiği gibi öne çıkan bazı başlıkları masaya yatırdı.

Abbas görüşmeler sırasında, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) ABD'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasına dair taleplerini hatırlattı. Abbas ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde kapatılan FKÖ'nün Washington'daki ofisi ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te ABD'nin Filistin konsolosluğunun yeniden açılması gerektiğine işaret etti.

Biden geçtiğimiz günlerde, Trump döneminde kapatılan konsolosluğu yeniden açma taahhüdü vermişti.

İsrail, Filistin Yönetiminin başkentinin Ramallah'ta olduğunu savunarak, ABD'nin Kudüs'teki Filistin konsolosluğunu açmasına karşı çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Abbas: Barış müzakerelerinin yeniden başlatılması için İsrail'e el uzatıyorum

Haberler Haberleri